ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΟΡΩΝ FITO+

Η εταιρεία φυτικών καλλυντικών βιοτεχνολογίας FITO+ είναι περήφανη για την βιβλιοθήκη σπόρων που διαθέτει και φροντίζει.

Θεωρούμε ότι είναι μια ιδιαίτερη αποστολή, κληρονομιά και παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές.

Σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και φωτεινότητας, φυλάσσονται σπόροι για πάνω από 400 ενδημικά φυτά.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται σε σπόρους φυτών που κινδυνεύουν με γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση, που οφείλεται στην αστικοποίηση του τουρισμού αλλά και στις αλλαγές στις αγροτικές πρακτικές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Κενταύρια της Αιτωλίας (Centauria Amplifolia), Τουλίπα η Βοιωτική (Tulipa Boeotica) κ.τ.λ.

Η συλλογή των σπόρων έχει προκύψει, τόσο από τις καλλιέργειες βοτάνων της εταιρείας στους δυο βοτανόκηπους που διαθέτει, σε Κρήτη και Σαντορίνη, αλλά και από τις συνεργασίες με μικροκαλλιεργητές αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, από όλη την Ελλάδα.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί από τους φαρμακοποιούς της εταιρείας, ειδικές δράσεις για την συλλογή σπόρων από σπάνια απειλούμενα φυτά.

Για το λόγο αυτό έχουμε ενημερώσει τους Έλληνες φαρμακοποιούς, να μας παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία πάνω σε αυτό το θέμα, προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την βιοποικιλότητα της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ψηφιακή βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει πληροφορίες και έγγραφα που έχουμε συγκεντρώσει για τους περισσότερους σπόρους που φυλάσσουμε.

1 σκέψη για το “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΟΡΩΝ FITO+”

 1. Τέλεια εφαρμογή για το πρόσωπο μου!
  Έχω το biolfit και φυτικό όρο!
  Και θέλω να το έχω σαν καθημερινη
  Εφαρμογή……. Για λάμψη και απαλή επιδερμίδα!
  Πρωτοποριακή σύσταση από σπόρους
  Και επεξεργασία σε υφή, ανάπλαση, ενυδατωση προσώπου!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών